Economia României în 2011, în comparaţie cu ţările vecine

Postat la 05 ianuarie 2012 22 afişări

Bilanţul performanţelor economice ale României şi cele ale statelor vecine membre ale Uniunii Europene (UE) scoate în evidenţă viteza cu care economia românească, a treia ca mărime din Europa Centrală şi de Est, şi-a revenit după recesiunea de 1,3% din 2010.

În al treilea trimestru Produsul Intern Brut al României a crescut cu 4,4% în raport cu perioada similară a anului anterior, ritm mai mare chiar decât cel al Poloniei, singurul stat din UE care a evitat recesiunea în timpul crizei economice mondiale, şi cel mai rapid dintre cele ale statelor vecine. Creşterea economică a Ro­mâniei a fost însă pro­gresivă, în timp ce PIB-ul polonez a urcat constant în primele trei trimestre cu peste 4%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bilant,
performanta,
recesiune,
revenire
/actualitate/economia-romaniei-in-2011-in-comparatie-cu-tarile-vecine-9127939
9127939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.