Economia mondială va împinge planeta spre catastrofă dacă îşi urmează actuala cale de creştere. Însă dezvoltarea prin tehnologie ne poate salva

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 09 februarie 2013 16 afişări

Ce rezervă viitorul pentru economia globală? Vor creşte oare standardele de viaţă peste tot, pe măsură ce statele care astăzi sunt sărace îmbunătăţesc tehnologiile pentru a prinde din urmă ţările bogate? Sau prosperitatea ne va scăpa printre degete din cauza lăcomiei şi corupţiei, care vor epuiza resursele vitale şi ne vor omorî natura de care oamenii depind? Cea mai mare provocare pe care omenirea o are în faţă este de a-şi asigura o lume prosperă, şi nu una în ruină, scrie Jeffrey D. Sachs pentru Project Syndicate.

Ce rezervă viitorul pentru economia globală? Vor creşte oare standardele de viaţă peste tot, pe măsură ce statele care astăzi sunt sărace îmbunătăţesc tehnologiile pentru a prinde din urmă ţările bogate? Sau prosperitatea ne va scăpa printre degete din cauza lăcomiei şi corupţiei, care vor epuiza resursele vitale şi ne vor omorî natura de care oamenii depind? Cea mai mare provocare pe care omenirea o are în faţă este de a-şi asigura o lume prosperă, şi nu una în ruină, scrie Jeffrey D. Sachs pentru Project Syndicate. Sachs este profesor de dezvoltare sustenabilă, de politică a sănătăţii şi managemetului şi director la Earth Institute al Universităţii Columbia. El este, de asemenea, consilier special în programul Millennium Development Goals al ONU. Printre cărţile semnate de Sachs se numără "Sfârşitul sărăciei" şi "Bunăstarea comună". Ca un roman cu două posibile sfârşituri, povestea noastră urmează să fie scrisă în acest nou secol, continuă profesorul Sachs. Nimic nu este inevitabil la răspândirea sau, din contră, la prăbulşirea prosperităţii. Mai mult decât ne dăm seama, viitorul este o problemă de alegere - iar cei care aleg sunt oamenii - şi nu de predicţie.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Economie,
crestere economica,
tehnologie
/actualitate/economia-mondiala-va-impinge-planeta-spre-catastrofa-daca-isi-urmeaza-actuala-cale-de-crestere-insa-dezvoltarea-prin-tehnologie-ne-poate-salva-10552590
10552590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.