Economia mondială se îndreaptă spre dezastru? ONU afirmă că situaţia economică este foarte periculoasă

Postat la 07 septembrie 2011 9 afişări

Măsurile de austeritate şi reducerea deficitelor împing economia mondială spre dezastru, într-o încercare eronată de a face pe plac pieţelor financiare, potrivit unui raport anual al UNCTAD (Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare).

Raportul "Provocări postcriză în economia mondială" critică politicile economice din SUA şi ţările europene, cerând totodată majorări de salarii, reglementări mai stricte pentru pieţele financiare şi o delimitare de gândirea dominată de piaţă.

"Mesajul este foarte pragmatic: trebuie să schimbăm foarte rapid cursul", a afirmat secretarul general al UNCTAD, Supachai Panitchpakdi.

Răspunsul la criză bazat pe înăsprirea politicilor fiscale a fost inadecvat, a adăugat Panitchpakdi, fost şef al Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/economia-mondiala-se-indreapta-spre-dezastru-onu-afirma-ca-situatia-economica-este-foarte-periculoasa-8709092
8709092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.