Economia chineză continuă să se redreseze, cu o creştere dramatică în primele două luni

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 martie 2021 74 afişări

Datele economice din China au crescut dramatic în primele două luni ale anului 2021, indicând o recuperare continuă pentru a doua cea mai mare economie din lume, relatează BBC.

Economia chineză continuă să se redreseze, cu o creştere dramatică în primele două luni

Producţia industrială a Chinei a crescut cu 35,1% în ianuarie şi februarie, comparativ cu aceleaşi luni ale anului trecut.

Valoarile sunt denaturate pentru că sunt comparate cu 2020, când majoritatea fabricilor din China se aflau în blocajul impus de pandemie.

Producţia industrială a crescut cu 16,9% comparativ cu primele două luni ale anului 2019, evidenţiind o activitate mai puternică.

O revenire a cererii externe a contribuit la creşterea exporturilor.

Guvernul chinez a stabilit un obiectiv modest anual de creştere economică pentru 2021, peste 6%, iar analiştii estimează o creştere de aproximativ 8%.

China a fost singura economie majoră anul trecut care a raportat o evoluţie pozitivă, cu o creştere de 2,3%.

Vânzările cu amănuntul, un alt indicator economic cheie, au urcat cu 33,8% în această perioadă, deşi rata şomajului era de 5,5% la sfârşitul lunii februarie, în creştere faţă de 5,2% în decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
economie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.