Economia a crescut cu 0,3% in al doilea trimestru si prima jumatate a anului

Postat la 16 august 2011 7 afişări

Economia a inregistrat o crestere cu 0,3% in al doilea trimestru comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar in primul semestru PIB a avansat tot cu 0,3%, date ajustate sezonier, fata de jumatatea lui 2010, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Conform primelor estimari "semnal" publicate de INS, Produsul Intern Brut a fost in al doilea trimestru cu 1,4% mai mare pe serie bruta fata de rezultatul din aprilie - iunie 2010, usor sub cresterea din primul trimestru, de 1,7%, dar ca serie ajustata sezonier evolutia a fost similara. In prima jumatate a anului, PIB a urcat cu 1,6% comparativ cu primul semestru din 2010, iar ca serie ajustata sezonier a preluat evolutia trimestriala, urcand cu 0,3%. Produsul Intern Brut a urcat in primul trimestru cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru din anul trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primul trimestru din 2010, sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
ins,
crestere,
PIB,
evolutie
/actualitate/economia-a-crescut-cu-0-3-in-al-doilea-trimestru-si-prima-jumatate-a-anului-8625190
8625190
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.