Duşa: România nu poate sta cu capul plecat pe tema Schengen

Postat la 04 martie 2013 46 afişări

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat luni, înaintea şedinţei USL, că România nu trebuie să stea cu "capul plecat" pe tema Schengen şi trebuie să-şi apere "demnitatea şi onoarea", în vreme ce alţi membri UE îşi schimbă de la o clipă la alta poziţia pe considerente subiective.

Duşa: România nu poate sta cu capul plecat pe tema Schengen

 Mircea Duşă a fost întrebat cum vede, în calitate de fost ministru de Interne, ultimele evoluţii în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen.

"Cred că nu trebuie să mai stăm cu capul plecat. România este o ţară a UE cu drepturi depline. Trebuie să ne apărăm demnitatea şi onoarea (...) România şi-a făcut temele privind aderarea la Schengen", a declarat Duşa.

Ministrul a precizat că unii membri ai UE îşi schimbă poziţiile pe considerente subiective, în vreme ce oficialităţile de la Bucureşti au depus eforturi pentru a securiza frontierele la un nivel compatibil cu cel mai modern standard în domeniu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dusa-romania-nu-poate-sta-cu-capul-plecat-pe-tema-schengen-10631394
10631394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.