Duşa: Aproape zilnic spaţiul aerian este forţat de aparate de zbor neidentificate sau fără aprobare

Postat la 31 iulie 2013 61 afişări

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, spune că este necesară achiziţionarea de avioane F 16 deoarece aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat de aparate de zbor "care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol", ultima intervenţie fiind în noaptea de luni spre marţi.

Duşa: Aproape zilnic spaţiul aerian este forţat de aparate de zbor neidentificate sau fără aprobare

 "Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării", a declarat, miercuri, la Piteşti, ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Potrivit sursei citate, aceste lucruri de întâmplă "destul de des" şi se folosesc, în momentul de faţă, de MIG-urile din dotare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dusa-aproape-zilnic-spatiul-aerian-este-fortat-de-aparate-de-zbor-neidentificate-sau-fara-aprobare-11184971
11184971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.