Dupa Franta, mai multe state din UE vor sa interzica vanzarea autoturismelor produse de Daimler

Postat la 24 iulie 2013 15861 afişări

Mai multe tari din Uniunea Europeana s-ar putea alatura Frantei, adoptand o restrictie pentru autoturismele Daimler care folosesc un lichid de racire auto interzis, noteaza EurActiv, citat de incont.ro.

Dupa Franta, mai multe state din UE vor sa interzica vanzarea autoturismelor produse de Daimler

Guvernele tarilor Uniunii Europene s-au pus recent de acord sa adopte masuri impotriva producatorului german. Franta este prima tara care a facut acest lucru, oprind inmatricularile pentru Mercedes Clasa A, Clasa B si SL asamblate dupa luna iunie, din cauza refuzului Daimler de a opri folosirea lichidului de racire cu denumirea R134a, care a fost interzis in toata zona euro, inca de la inceputul anului.

Potrivit Comisiei Europene, modelele Daimler se vand momentan incalcand legile UE si, conform cercetarilor preliminare, interdictia adoptata de Franta ar putea fi indreptatita. Un oficial al Uniunii a anuntat discutii viitoare intre autoritatile franceze si cele germane, pentru a se putea ajunge la o solutie. In cadrul unei intalniri recente ce a avut loc in Bruxelles, reprezentantii celor 28 de state membre ale Uniunii s-au pus de acord cu privire la adoptarea unor masuri care ar trebui luate pentru a face ca toate autovehiculele vandute pe teritoriul UE sa respecte regulile in vigoare, a anuntat Comisia.

Disputa are la baza decizia nemtilor de a continua sa permita folosirea lichidului de racire R134a, o substanta care ar putea favoriza incalzirea globala, fiind de o mie de ori mai puternica decat dioxidul de carbon. Ceilalti producatori auto europeni au apelat deja la o serie de inlocuitori. Daimler sustine insa ca agentul de inlocuire, R1234yf, fabricat de Honeywell International Inc si Dupont, poate emite un gaz toxic atunci cand arde. 

Cititi continuarea aici

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-franta-mai-multe-state-din-ue-vor-sa-interzica-vanzarea-autoturismelor-produse-de-daimler-11149198
11149198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.