După caniculă, ploi! Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din centrul, sudul şi vestul ţării

Postat la 04 august 2010 48 afişări

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundaţii vizând mai multe râuri din centrul, sudul şi vestul ţării care, din cauza precipitaţiilor aşteptate, ar urma ca până joi după-amiază să atingă şi chiar să treacă peste cotele de atenţie.

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi precipitaţiile prognozate pentru următoarele 24 de ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate, cu efect de inundaţii locale, precum şi creşteri de niveluri şi debite cu depăşiri ale cotelor de atenţie", se precizează în textul avertizării.

Au fost avertizate râurile din bazinele hidrologice Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Jiu, Olt şi Argeş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
vreme,
ploi,
cod galben,
inundatii
/actualitate/dupa-canicula-ploi-cod-galben-de-inundatii-pe-mai-multe-rauri-din-centrul-sudul-si-vestul-tarii-6768946
6768946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.