Drulă, lui Grindeanu: V-am creditat cu nesiguranţa începătorului, dar văd că insistaţi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 ianuarie 2022 155 afişări

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă îi dă replica lui Sorin Grindeanu în privinţa autostrăzii Ploieşti-Bucureşti: „Eu v-am creditat cu nesiguranţa începătorului, dar văd că, în bun spirit pesedist, insistaţi să semnalizaţi”.

Drulă, lui Grindeanu: V-am creditat cu nesiguranţa începătorului, dar văd că insistaţi

„Eu v-am creditat cu nesiguranţa începătorului, dar văd că, în bun spirit pesedist, insistaţi să semnalizaţi. Aşadar pe puncte, legat de Ploieşti-Braşov:

1. Termenele din contract sunt clare: 30 luni revizuirea Studului de Fezabilitate, 6 luni Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire (PAC), 6 luni Proiect Tehnic de Execuţie, 4 luni Asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării licitaţiei pentru execuţie lucrări. Nu eu le-am stabilit, ci cei care au lansat licitaţia în mandatul anterior (când ministru era dl. Bode).

2. Probabil nu prea ştiţi cum funcţionează achiziţiile publice. Ofertele (de fapt o singură ofertă) au fost depuse pe 9 noiembrie 2020 (în mandatul dlui. Bode). Contractele şi termenele din procedurile de achiziţie publică se stabilesc înainte de depunerea ofertelor şi nu se pot modifica ulterior. Asta e legea. În plus, asta doar ca detaliu, ca să nu vă scape pixul, nu ministrul, ci conducătorul autorităţii contractante (adică directorul CNAIR) semnează contractele de achiziţie publică.

3. În decursul celor 10 luni de la semnarea contractului, eu nu am fost 8 luni ministru, ci 6 luni. Eu nu mai sunt de 4 luni ministru, iar dacă contractul a fost semnat acum 10 luni, atunci 10 - 4 = 6. Operaţiune simplă, pentru un matematician. În aceste prime 6 luni contractul a fost monitorizat atent şi eu m-am implicat personal în asta. De altfel, pentru transparenţa publică există şi un site https://ploiesti-brasov.ro (dacă intraţi acolo vedeţi că ultima întâlnire la care am participat personal a fost în 31 august). În următoarele 4 luni (cele de interimat PNL + cele de când sunteţi ministru) contractul a fost neglijat. Vă dau şi un pont, din informaţiile mele consultantul e concentrat pe contractul autostrăzii Oradea-Arad (derulat de CJ Bihor) unde dl. Bolojan îi ţine din scurt şi urmăreşte derularea acelui contract. Ceea ce ar trebui să faceţi şi dvs. cu Ploieşti-Braşov în loc să vă plângeţi neputinţa şi greaua moştenire”, a reacţionat Cătălin Drulă.

„Cătălin Drulă ştie, doar se face ca nu ştie şi aude selectiv”, este reacţia lui Sorin Grindeanu la criticile care i-au fost aduse de fostul ministru al Transporturilor. Drulă a caracterizat drept gafă declaraţia lui Grindeanu, potrivit căruia ar fi în lucru doar 80 km de autostradă.

Reacţia lui Grindeanu vine în contextul în care fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a caracterizat drept ”gafă” declaraţia lui Grideanu, potrivit căruia ar fi în lucru 80 km de autostradă, arătând că în acest moment sunt în lucru 293 km de autostradă şi drum expres.

„Mi-am zis că sunt emoţiile începutului, dar se cam adună gafele ministrului Grindeanu… Să nu ştii că ai în lucru 300 km de autostradă şi drum expres şi să spui că <sunt în lucru undeva la peste 80 de kilometri> e deja cam mult”, a criticat Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
grindeanu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.