Dragnea: "Optăm între 8 sau 9 regiuni". Care este cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora

Postat la 09 iunie 2013 40 afişări

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că numărul regiunilor de dezvoltare va fi opt sau nouă, iar cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora ţine de caracterul dominant al slujbelor agricole, care ar putea să ducă la nedezvoltare.

Dragnea: "Optăm între 8 sau 9 regiuni". Care este cel mai important criteriu pentru delimitarea acestora

Vicepremierul a reiterat faptul că în prezent se află în discuţii două variante în ceea ce priveşte numărul viitoarelor regiuni, fie opt, fie nouă astfel de entităţi administrative.

"Criteriile pe care le-am avut în vedere sunt în principal criterii funcţionale. Am spus de la început, nu intenţionez să propun (...) un proiect de regionalizare care să aibă la bază criterii etnice, pentru că ţinta principală pentru care vrem să înfiinţăm aceste regiuni o reprezintă dezvoltarea echilibrată a României. Dacă punem o hartă a dezvoltării actuale se vede foarte clar care sunt diferenţele de dezvoltare între judeţe...asta înseamnă că dacă noi vom continua cu sistemul administrativ actual, riscăm să transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dragnea-optam-intre-8-sau-9-regiuni-care-este-cel-mai-important-criteriu-pentru-delimitarea-acestora-10944592
10944592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.