Două sedii ale Fiscului din Ploieşti, evacuate după ce s-a anunţat amplasarea unor bombe

Autor: Mona Hera Postat la 11 decembrie 2013 34 afişări

Două sedii ale Administraţiei Finanţelor Publice din Ploieşti au fost evacuate, miercuri dimineaţă, după ce o persoană a anunţat amplasarea a două bombe. Pirotehniştii care au verificat sediul Direcţiei Finanţelor Publice din Ploieşti au constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă, în timp ce verificările pirotehniştilor la celălalt sediu al Finanţelor continuă.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Marius Sersea, în urma verificărilor la sediul Direcţiei Finanţelor Publice Prahova pirotehniştii au constatat că în incinta clădirii nu se află niciun dispozitiv exploziv.

Cei aproximativ 500 de angajaţi care lucrează în respectiva clădire au revenit în birouri, iar circulaţia rutieră în zonă a fost reluată.

La sediul Serviciului Public de Finanţe Locale Ploieşti, însă, verificările echipelor de pirotehnişti continuă.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, un bărbat a sunat, miercuri dimineaţă, la 112 şi a anunţat că au fost amplasate două dispozitive explozive în imobilele în care funcţionează Direcţia Generală a Finanţelor Publice, situată pe strada Aurel Vlaicu din Ploieşti şi Serviciul Local de Finanţe Publice Ploieşti, aflat pe Bulevardul Independenţei.

Conform sursei citate, angajaţii celor două instituţii, precum şi toate persoanele care se aflau la ghişee au fost evacuate. De asemenea, circulaţia pe cele două străzi a fost oprită.

Clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, situată în centrul Ploieştiului, pe strada Aurel Vlaicu, este un imobil inaugurat după 1989, cu mai multe etaje, amplasat în apropierea mai multor instituţii publice. Astfel, în aceeaşi zonă se află unul dintre cele mai mari licee din Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazu, dar şi sediul Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti , un hotel, precum şi o clădire în care îşi au sediile mai multe firme.

Serviciul Public de Finanţe Locale Ploieşti, situat pe bulevardul Independenţei, funcţionează într-o clădire mai mică, cu două etaje, situată într-o zonă cu multe  imobile monument-istoric, pe una dintre cele mai circulate artere rutiere din municipiul Ploieşti, care face legătura între Gara de Sud şi centrul oraşului.

În ambele clădiri lucrează câteva sute de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FINANŢE,
ALARMĂ,
/actualitate/doua-sedii-ale-fiscului-din-ploiesti-evacuate-dupa-ce-s-a-anuntat-amplasarea-unor-bombe-11754787
11754787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.