Două fetiţe siriene s-au înecat după scufundarea a două ambarcaţiuni cu imigranţi

Autor: Ioana Bojan Postat la 19 septembrie 2015 48 afişări

Două fetiţe siriene, cu vârste de patru şi respectiv cinci ani, s-au înecat după ce două ambarcaţiuni cu imigranţi care încercau să ajungă din Turcia în Grecia s-au scufundat vineri şi sâmbătă.

O fetiţă cu vârsta de cinci ani a murit sâmbătă, iar alţi 13 imigranţi sunt daţi dispăruţi, în largul insulei elene Lesbos, a anunţat Paza de Coastă greacă, citată de Reuters în pagina electronică.

Nikos Lagkadianos, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, a declarat că 11 persoane au fost salvate din mare, între Lesbos şi Turcia, iar o alta a ajuns înot la ţărm, sâmbătă dimineaţă. Supravieţuitorii au afirmat că alţi 13 imigranţi sunt dispăruţi.

Fetiţa de cinci ani a fost găsită în stare de inconştienţă şi a fost declarată moartă la spital, a precizat Lagkadianos.

O altă fetiţă siriană, în vârstă de patru ani, s-a înecat în largul coastelor turce vineri, în timpul eforturilor familiei sale de a ajunge în Grecia, relatează agenţia Anadolu, citată de site-ul Greek Reporter.

Fetiţa a fost găsită pe o plajă din oraşul turc Cesme, după ce ambarcaţiunea pe care se afla s-a scufundat. Alţi 14 sirieni, inclusiv opt copii, care se aflau pe aceeaşi ambarcaţiune, au fost salvaţi în cadrul unei operaţiuni a autorităţilor turce.

Aceste cazuri intervin la două săptămâni după apariţia imaginilor emoţionante cu trupul unui băieţel sirian de trei ani, Aylan Kurdi, găsit mort pe o plajă din Turcia.

Cel puţin 22 de imigranţi, dintre care patru copii, au murit marţi dimineaţa în largul coastelor din sud-vestul Turciei după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în drum spre insula greacă Kos. Alţi 34 de refugiaţi, dintre care o jumătate copii, s-au înecat duminica trecută în largul insulei elene Farmakonisi, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
TURCIA,
IMIGRANŢI
/actualitate/doua-fetite-siriene-s-au-inecat-dupa-scufundarea-a-doua-ambarcatiuni-cu-imigranti-14725893
14725893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.