Doua cifre au salvat lumea de la un nou dezastru financiar: 0,1%, revenirea ratei somajului in America.

Postat la 05 august 2011 15 afişări

Toata lumea a fost astazi la un pas de un nou "Lehman Brothers" si de o criza financiara care ar fi fost mult mai dura decat cea inregistrata in urma cu aproape 3 ani, investitorii din intreaga lume aratandu-si ingrijorarea cu privire la viitorul economiei SUA. Analistii spun ca pietele financiare au cazut abrupt din cauza unei tensiuni acumulate atat in Statele Unite unde discutiile despre majorarea plafonului de indatorare s-au prelungit pana in ultima clipa, cat si cele din Europa unde politicienii sunt depasiti de criza datoriilor care ameninta sa se extinda in Spania si Italia.

Toata suflarea financiara din intreaga lume, incepand de la brokeri, investitori, fonduri de investitii, speculatori si terminand cu politicienii, au asteptat ora 9:30 (15:30 - ora Romaniei) pentru a vedea doua cifre de care a atarnat viitorul financiar al lumii. Intrebarile de pe buzele tuturor, de care a depins viitorul economiei SUA si al economiei mondiale: Cat a fost rata somajului in America in iulie? Acest indicator, foarte important pentru economia americana, arata incotro se duce SUA: intra din nou in recesiune sau scapa, cel putin pentru inca o luna.

Fix la ora 9:30, guvernul american a prezentat cifra 9,1% - rata somajului in iulie, fata de 9,2% in iunie, o diferenta de doar 0,1% pare sa fi salvat economia mondiala de la un nou dezastru financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salvare,
America,
dezastru financiar
/actualitate/doua-cifre-au-salvat-lumea-de-la-un-nou-dezastru-financiar-0-1-revenirea-ratei-somajului-in-america-8573867
8573867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.