DOSAR: Statul român plăteşte peste 15.300 de lei pe lună, pentru întreţinerea suspecţilor de terorism

Postat la 14 decembrie 2012 11 afişări

Autorităţile române au în custodie şase bărbaţi suspectaţi de terorism, întreţinerea acestora costând pe lună 15.300 de lei. Pe lângă condiţii de cazare la standarde europene, ei primesc trei mese pe zi, respectându-se inclusiv specificul alimentar al celor care sunt musulmani.

Potrivit unui răspuns dat de Oficiului Român pentru Imigrări (ORI), la solicitarea agenţiei MEDIAFAX, în acest moment, în Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică se află şase persoane suspectate de legături cu celulele teroriste de origine arabă, care au fost declarate indezirabile de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, la propunerea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Conform legii, un cetăţean străin este declarat indezirabil după ce "a desfăşurat, desfăşoară ori există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică".

La data hotărâtă de instanţă, o escortă formată din poliţişti ai Inspectoratul General pentru Imigrări se ocupă de punerea în executare a măsurii luate de magistraţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DOSAR,
stat,
bani,
suspecţi,
terorism
/actualitate/dosar-statul-roman-plateste-peste-15-300-de-lei-pe-luna-pentru-intretinerea-suspectilor-de-terorism-10392515
10392515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.