Donatie penibila: Romania ofera Haitiului mai putin decat Brad si Angelina

Postat la 21 ianuarie 2010 50 afişări

Romania va trimite catre Haiti un ajutor in valoare de aproximativ 50.000 euro, cu titlu de asistenta umanitara, destinat populatiei afectate de cutremur, in timp ce Franta doneaza 15 milioane, Canada 54, iar SUA ofera 114 de milioane de dolari.

Trimiterea ajutorului umanitar a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului. Informatia a fost confirmata, la finalul sedintei, de catre purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, care a precizat ca suma de 50.000 euro va fi acordata din bugetul de asistenta pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial.

"Romania se alatura astfel efortului comunitatii internationale de a sprijini Republica Haiti, stat grav afectat de cutremurul din 12 ianuarie, raspunzand apelului pentru asistenta imediata facut de Organizatia Natiunilor Unite la 15 ianuarie", a spus Ioana Muntean, citata de Mediafax.

Asta in timp ce fundatia detinuta de actorii Angelina Jolie si Brad Pitt doneaza un milion de dolari pentru operatiunea de ajutorare a victimelor cutremurului devastator din Haiti.

Principalii donatori sunt Statele Unite, care au platit deja 114,4 milioane de dolari, Uniunea Europeana, care a promis 468 de milioane de dolari, si Canada, ale carei promisiuni se ridica la 53,6 milioane de dolari.

Franta, in afara de trimiterea de salvatori (pompieri şi jandarmi), material si un spital de campanie, a promis 14,4 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haiti,
ajutoare,
cutremur,
victime,
bani,
americani,
SUA,
donatii
/actualitate/donatie-penibila-romania-ofera-haitiului-mai-putin-decat-brad-si-angelina-5397994
5397994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.