Dolarul si euro au atins luni noi minime istorice in raport cu francul elvetian

Postat la 01 august 2011 10 afişări

Dolarul si euro au atins luni noi minime istorice in raport cu francul elvetian, din cauza temerilor privind posibilitatea reducerii ratingului de credit al Statelor Unite.

Dolarul a atins un minim de 0,7802 franci pe unitate pe platforma de tranzactionare EBS, iar euro a coborat la 1,1199 franci. Totodata, moneda europeana a coborat la minimul sedintei fata de dolar, de 1,43305 dolari pe euro, iar bursa de la New York a deschis in urcare datorita optimismului investitorilor privind acordul dintre politicienii de la Washington privind ridicarea plafonului datoriei de stat a SUA, guvernul evitand la limita intrarea in default (incapacitate de plata). Congresul va dezbate luni la New York un acord convenit de Democrati si Republicani dupa interventia Casei Albe, care prevede reducerea cheltuielilor publice din SUA cu 2.400 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani. Acordul ar trebui sa treaca lejer prin Senat, datorita majoritatii controlate de Partidul Democrat, insa ar putea intampina obstacole in Camera Reprezentantilor, unde a fost criticat de congresmenii conservatori si liberali.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
francul elvetian,
dolar,
euro,
minime
/actualitate/dolarul-si-euro-au-atins-luni-noi-minime-istorice-in-raport-cu-francul-elvetian-8554416
8554416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.