Doi tineri, electrocutaţi după ce s-au urcat pe un pod CFR din Capitală

Autor: Andrei Dumitrescu, Elvira Gheorghita Postat la 02 aprilie 2015 116 afişări

Doi tineri, de aproximativ 18 ani, s-au electrocutat, joi, după ce s-au urcat pe un pod CFR din Capitală, deasupra unor cabluri de înaltă tensiune, potrivit reprezentanţilor Inspectorului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Incidentul a avut loc la podul CFR din Strada Elena Văcărescu, din Bucureşti.

Tinerii au urcat pe pod, cu bicicletele, în ciuda faptului că nu aveau voie. Ei s-au apropiat la aproximativ un metru distanţă de cablurile care alimentau linia ferată.

Cei doi s-au electrocutat pentru că s-au apropiat prea mult de cablurile de înaltă tensiune, formându-se un arc electric de 27.000 de volţi.

La faţa locului au fost trimise trei echipaje SMURD, care le-au acordat măsuri de prim ajutor, după care i-au transportat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Optiţa, în urma unei prime evaluări, unul dintre tineri are arsuri pe 60 la sută din corp, el având şi traumatisme cranio-cerebrale, după ce a căzut de la aproximatic patru metri înălţime. În prezent, el este intubat şi ventilat.

Cel de-al doilea tânăr are arsuri pe 50 la sută din corp, el fiind conştient, conform sursei citate.

Ambii sunt eveluaţi de către medici, pentru a se stabili dacă mai au şi alte traumatisme. În cazul în care se va descoperi că nu mai au şi alte afecţiuni, ei vor fi transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISU,
FLOREASCA,
ELECTROCUTARE
/actualitate/doi-tineri-electrocutati-dupa-ce-s-au-urcat-pe-un-pod-cfr-din-capitala-14103920
14103920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.