Doi foşti şefi Porsche, acuzaţi de manipularea pieţei în tentativa eşuată de preluare a Volkswagen

Postat la 19 decembrie 2012 13 afişări

Fostul director general al Porsche Wendelin Wiedeking şi fostul director financiar Holger Haerter au fost acuzaţi de manipularea pieţei, după ce în 2008 au indus în eroare investitorii privind intenţia Porsche de a prelua Volkswagen (VW), în timp ce acţionau pentru a creşte participaţia la VW.

Cei doi au fost puşi sub acuzare după peste trei ani de investigaţii vizând sesizări că Porsche a indus în eroare investitorii în 2008 când a negat că ar vrea să cumpere VW), potrivit Bloomberg. În octombrie 2008, compania a dezvăluit un plan de preluare a VW.

Investigaţia a relevat că suspecţii au luat cel târziu în februarie 2008 decizia de a majora participaţia Porsche la VW la 75% în primul trimestru din 2009, pentru a pregăti o preluare, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Stuttgart.

Problemele legale rezultate din oferta de prelaure au condus, în cele din urmă, la eşecul unei fuziuni între Porsche şi VW anul trecut. Riscurile unor daune de miliarde de euro au afectat, de asmenea, cotaţia acţiunilor Porsche. Compania deţine încă o participaţie de circa 24 miliarde de euro la Volkswagen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Porsche,
Volkswagen,
şefi
/actualitate/doi-fosti-sefi-porsche-acuzati-de-manipularea-pietei-in-tentativa-esuata-de-preluare-a-volkswagen-10402599
10402599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.