Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie

Postat la 29 martie 2013 11 afişări

Scrisori, o nuvelă care nu a fost niciodată publicată şi alte documente scrise de mână care au aparţinut scriitorului american William Faulkner (1897 - 1962) vor fi scoase la vânzare, la o licitaţie ce va fi organizată la New York pe 11 iunie.

Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie

 Potrivit reprezentanţilor casei Sotheby's, această licitaţie va propune "cel mai mare număr de documente ale lui William Faulkner scoase vreodată la vânzare", iar preţul total al acestora ar putea depăşi 2 milioane de dolari.

Lotul principal, estimat la 500.000 de dolari, reprezintă prima schiţă a unui discurs susţinut de Faulkner atunci când a primit premiul Nobel pentru literatură, în 1949.

Scriitorul l-a redactat în timp ce se afla la hotelul Algonquin din Manhattan, în drum spre Oslo. Această versiune de discurs este uşor diferită de cel pronunţat în cele din urmă de scriitor în timpul ceremoniei de înmânare a premiului Nobel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/documente-ale-scriitorului-william-faulkner-si-o-nuvela-necunoscuta-a-acestuia-scoase-la-licitatie-10699930
10699930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.