Dobânda Robor a ajuns la minimul ultimelor două luni

Autor: Ciprian Botea Postat la 14 februarie 2013 53 afişări

Dobânda Robor la 3 luni, utilizată ca referinţă pentru costul creditelor în lei, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale săptămâna aceasta, în timp ce ratele pe termen scurt s-au redus cu un punct procentual după ce BNR a decis să majoreze cu un miliard de lei suma injectată pe piaţa monetară prin operaţiunile repo săptămânale.

Dobânda Robor la 3 luni, utilizată ca referinţă pentru costul creditelor în lei, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale săptămâna aceasta, în timp ce ratele pe termen scurt s-au redus cu un punct procentual după ce BNR a decis să majoreze cu un miliard de lei suma injectată pe piaţa monetară prin operaţiunile repo săptămânale. Dobânda Robor la 3 luni a atins ieri un minim al ultimelor două luni, de 5,85% pe an, iar ratele pe termen scurt s-au apropiat de dobânda de politică monetară, de 5,25% pe an. BNR a împrumutat luni băncile comerciale cu 11 miliarde de lei după ce în ultimele săptămâni a majorat constant sumele injectate în piaţă prin operaţiuni repo. Dobânzile la lei pe piaţa interbancară au urcat pe palierul de 6% pe an în toamnă ca urmare a reducerii lichidităţii din piaţă. Cursul de schimb a continuat să fluctueze şi a coborât ieri la 4,387 lei/euro la cotaţia oficială, după ce în ultimele zile urcase peste pragul de 4,4 lei/euro. Leul s-a întărit cu 2,5% în faţa monedei europene în ultimele două luni şi jumătate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobânda,
Robor,
minim
/actualitate/dobanda-robor-a-ajuns-la-minimul-ultimelor-doua-luni-10561225
10561225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.