„Dobânda“ este cel mai important cuvânt românesc învăţat de viitorul şef al BRD

Postat la 09 martie 2012 13 afişări

Alexandre Maymat, francezul desemnat de Société Générale să preia conducerea BRD, se pregăteşte de interviul pentru autorizare de la BNR şi lucrează cot la cot cu preşedintele în funcţie Guy Poupet pentru a cunoaşte cât mai bine a doua mare bancă de pe piaţă şi a asigura o tranziţie eficientă.

Maymat se numără printre expaţii care pun mare preţ pe cunoaşterea limbii locale pentru a putea înţelege astfel mai bine piaţa şi cum gândesc colaboratorii, aşa că francezul a şi început să ia lecţii de limba română de două ori pe săptămână. "Dobânda" este cel mai important cuvânt pe care bancherul a ţinut să-l înveţe în româneşte, ştiind că termenul este la ordinea zilei pe o piaţă care de la începutul crizei a suferit şocuri puternice din cauza creşterii dobânzilor la credite.

Citeşte mai multe despre viitorul şef al BRD pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dobanda-este-cel-mai-important-cuvant-romanesc-invatat-de-viitorul-sef-al-brd-9382078
9382078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.