Doar 43% dintre romani iau micul dejun zilnic

Postat la 04 mai 2010 60 afişări

Mai putin de jumatate dintre romani (43%) mananca dimineata, desi specialistii considera micul dejun cea mai importanta masa a zilei. Cele mai constiincioase in privinta micului dejun sunt persoanele de peste 55 de ani si cele cu o educatie superioara, arata un studiu de tip Omnibus realizat de catre 360Insights.

"Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat", spune profesor doctor Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice in cadrul Institutului National de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu".

Un sfert dintre romani iau micul dejun mai rar de o data pe saptamana, iar acestia sunt in mod special tinerii cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani. "Energia furnizata la micul dejun asigura suportul necesar activitatii fizice, dar si randamentul intelectual, mai ales in prima parte a zilei", mai spune Gabriela Radulian.

Trei sferturi dintre participantii la studiu au declarat ca mananca dimineata cel putin o data pe saptamana si au descris micul dejun ideal ca avand in componenta sa lapte, fructe si legume, dar si alte produse lactate si cereale.

Cu toate acestea, obiceiurile de a manca sunt usor diferite fata de micul dejun anterior mentionat. O treime dintre romani (majoritatea barbati) prefera un mic dejun "consistent", cu produse din carne, oua si branza. Restul (sase din zece respondenti la studiu) aleg un mic dejun mai usor si variat, incluzand iaurt, lapte si cereale, sandvisuri, oua sau branza. Doar 16% dintre romani (in special adolescenti si tineri pana in 24 de ani) aleg o gustare rapida la micul dejun - constand in produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandvisuri.

Asadar, chiar daca oamenii aleg un mic dejun consistent si variat, sunt constienti ca laptele si fructele sunt mai sanatoase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
societate,
mic dejun,
studiu,
Omnibus
/actualitate/doar-43-dintre-romani-iau-micul-dejun-zilnic-6088779
6088779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.