DNA, precizări în cazul primarului Sectorului 5, Popescu Piedone

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 aprilie 2022 222 afişări

Procurorii DNA anunţă că au început urmărirea penală a lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din Bucureşti.

DNA, precizări în cazul primarului Sectorului 5, Popescu Piedone

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform unui comunicat transmis de DNA, în ordonanţa procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, după preluarea atribuţiilor de primar al Sectorului 5, Piedone ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului.

„În consecinţă, o societate comercială care nu deţinea licenţă, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 tarife majorate cu 25 % faţă de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condiţiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.

Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, informează DNA.

Popescu Piedone a fost ridicat vineri dimineaţă de procurorii DNA pe aeroportul Otopeni. Cristian Popescu Piedone pleca în vacanţă alături de familia sa când a fost oprit de ofiţerii judiciari.

La ieşirea din clădirea DNA, Piedone a dezvăluit că are calitatea de suspect deoarece la „preluarea mandatului său, la nici trei luni de zile, nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local.”

În plus, primarul a spus că fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, este cel care a făcut denunţul.

„Nu am dat declaraţie, denunţătorul este fostul primar, se pare că s-a denunţat singur, probabul că a fost deranjat că am scos nereguli... Nu sunt singurele denunţuri... Într-o furie, citez: mi s-a luat costiţa din fasole”, spunea Cristian Popescu Piedone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dna,
piedone,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.