Disensiuni între Berlin şi UE din cauza restricţiilor impuse de Germania la frontiere

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 februarie 2021 97 afişări

Disensiuni între Berlin şi UE din cauza restricţiilor impuse de Germania la frontiere

Guvernul Angela Merkel a respins vehement, sâmbătă, criticile Uniunii Europene privind impunerea unor restricţii stricte la frontierele Germaniei din cauza pandemiei.

"Este destul! În ultimele luni, Comisia Europeană a făcut destule greşeli privind aprovizionarea cu vaccinuri. Comisia Europeană trebuie să ne susţină, nu să ne obstrucţioneze prin recomandări ieftine", a declarat Horst Seehofer, ministrul german de Interne, conform publicaţiei Bild şi site-ului Tagesschau.de.

Comisia Europeană a cerut, vineri, Germaniei să reanalizeze restricţiile stricte impuse la frontieră în contextul pandemiei, amintind că ţările Uniunii Europene au convenit să evite închiderea graniţelor.

Guvernul Germaniei a anunţat, în contextul apariţiei noilor variante ale coronavirusului, restricţii de călătorie pentru persoanele care vin din Cehia, Slovacia şi din regiunea austriacă Tirol.

Însă Comisia Europeană aminteşte Germaniei că statele membre UE au stabilit să evite pe viitor închiderea graniţelor.

În acest context, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că se aşteaptă ca toate ţările, inclusiv Germania, să aplice măsuri stabilite de comun acord privind călătoriile. Închiderea graniţelor şi interdicţiile generale de călătorie trebuie evitate, a declarat purtătorul de cuvânt, cerând Germaniei să reanalizeze măsurile şi să aplice excepţii, în primul rând pentru persoanele care traversează zilnic frontierele în scop profesional.

Conform datelor oficiale, aproximativ 45.000 de persoane din Cehia şi Austria lucrează în Germania şi sunt afectate de noile restricţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
ue,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.