Directorul general al Siemens va fi schimbat, deoarece nu a reuşit să atingă ţintele de profit

Postat la 29 iulie 2013 41 afişări

Siemens se pregăteşte să-l înlocuiască pe directorul general Peter Loescher, numit în 2007, acţionarii gigantului german fiind nemulţumiţi de stratega CEO-ului, care nu a reuşit să respecte ţintele de profit.

Directorul general al Siemens va fi schimbat, deoarece nu a reuşit să atingă ţintele de profit

 Loescher (55 de ani, Austria) a fost numit în 2007 după ce Siemens trecuse printr-o serie de scandaluri de corupţie. Anterior, el a lucrat în conducerea executivă a grupului Merck & Co, transmite Bloomberg.

Oficialii Consiliului de Supraveghere al Siemens au cerut la sfârşitul săptămânii trecute demisia lui Loescher, după ce compania şi-a redus pentru a cincea oară consecutiv ţinta de profit, afectată de investiţiile în energie regenerabilă şi achiziţii promovate de CEO.

Iniţial, şedinţa din weekend avea pe ordinea de zi avizarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al doilea.

Astfel, Loescher nu a reuşit să direcţioneze Siemens spre ţinta de profit, de 12% din vânzări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-general-al-siemens-va-fi-schimbat-deoarece-nu-a-reusit-sa-atinga-tintele-de-profit-11171638
11171638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.