Directorul general al FMI: Euro va supravieţui anului 2012! Este o monedă tânără, dar solidă

Postat la 06 ianuarie 2012 11 afişări

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a dat asigurări vineri că moneda euro va supravieţui dincolo de anul 2012, în pofida crizei datoriilor de stat.

"Va fi anul 2012 sfârşitul monedei euro? Mă îndoiesc serios. Este o monedă tânără, şi în acelaşi timp una solidă. Există în zona euro, dar nu în legătură directă cu moneda, presiuni serioase şi probleme privind datoria de stat, soliditatea sistemului bancar, care sunt în curs de soluţionare. Însă moneda însăşi nu va dispărea în 2012, nicio şansă", a afirmat Lagarde, aflată în vizită în Africa de Sud, într-o întâlnire cu presa. Liderii europeni au convocat un nou summit pentru sfârşitul acestei luni, unde vor încerca din nou să stabilească un plan concret de soluţionare a crizei datoriilor de stat, care a intrat în al treilea an şi ameninţă supravieţuirea monedei unice la 10 ani de când a intrat în circulaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
zona euro,
banci,
fmi,
moneda
/actualitate/directorul-general-al-fmi-euro-va-supravietui-anului-2012-este-o-moneda-tanara-dar-solida-9130614
9130614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.