Directorul FMI vine la Bucureşti, vizită deja pregătită pentru evidenţierea încheierii acordului

Postat la 17 iunie 2013 34 afişări

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, va veni la Bucureşti, anunţă premierul Victor Ponta, surse oficiale arătând că vizita are ca scop evidenţierea încheierii cu succes a acordului cu România şi fiind deja pregătită, înaintea board-ului în care se se va constata efectiv dacă criteriile sunt îndeplinite

Directorul FMI vine la Bucureşti, vizită deja pregătită pentru evidenţierea încheierii acordului

 Cu ocazia acelei vizite va fi menţionată şi problema încheierii unui nou acord, adaugă sursele citate.

În scrisoarea transmisă Fondului Monetar Internaţional (FMI) în această săptămână se arată că Guvernul nu a îndeplinit mai multe criterii de performanţă, că a solicitat în trecut o prelungire a programului cu trei luni, până la finele lunii iunie, şi că "solicită derogări" pentru criteriile de performanţă neîndeplinite, astfel încât acordul să fie încheiat cu succes.

"Pentru a avea timpul necesar implementării măsurilor corective propuse, am solicitat o prelungire a programului cu trei luni, până la finele lunii iunie 2013. Având în vedere performanţa realizată de noi în cadrul programului susţinut de FMI, UE şi Banca Mondială, dar şi măsurile corective adoptate, Guvernul României şi Banca Naţională a României (BNR) solicită derogări pentru criteriile de performanţă neîndeplinite şi finalizarea evaluărilor şapte şi opt", se afirmă în documentul datat la 10 iunie şi postat pe site-ul MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-fmi-vine-la-bucuresti-vizita-deja-pregatita-pentru-evidentierea-incheierii-acordului-10976097
10976097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.