Directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, amendat de CNCD pentru mesajul "Arbeit Macht Frei"

Postat la 23 februarie 2012 17 afişări

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pentru discriminare pe directorul de cabinet al Prefecturii Mureş, Mircea Munteanu, care a postat pe Facebook un mesaj considerat a "aduce atingere demnităţii umane" la adresa protestatarilor anti-guvern.

CNCD s-a autosesizat în legătură cu postarea "cu caracter discriminatoriu" de pe Facebook a lui Mircea Munteanu în 20 ianuarie 2012. Acesta a scris pe Facebook mesajul: "Arbeit macht frei (Munca te face liber, n.r.) - asta să înţeleagă protestatarii". Colegiul director al CNCD a constatat, cu unanimitate de voturi, că Munteanu a încălcat prevederile articolului 2, alineatul 1, şi articolul 15 din OG 137 din 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare şi l-a sancţionat pe acesta cu o amendă de o mie de lei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-de-cabinet-al-prefecturii-mures-amendat-de-cncd-pentru-mesajul-arbeit-macht-frei-9333921
9333921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.