Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie

Autor: Andreea Tobias Postat la 31 august 2020 119 afişări

Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie

Vara 2020 a fost o vară a recordurilor de temperaturi, a spus, duminică seara, la Digi24, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Conform sursei citate, a fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie şi o vară a extremelor meteorologice.

„Nu excludem ca şi în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroşi din istoria măsurătorilor meteorologice. Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă staţii meteorologice, depăşiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august şi chiar şi primele zile din toamna 2020 va aduce în atenţia noastră, mai ales pentru zonele din sudul şi sud-estul ţării valori de 35-36 de grade Celsius”, a declarat, la Digi24, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

În prima săptămâna din septembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în aproape toată ţara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
vreme,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.