Directoarea Mirela Ercuţă din Primăria Capitalei şi soţul acesteia au fost arestaţi

Postat la 14 mai 2013 67 afişări

Directorul executiv al Direcţiei Relaţii Publice din Primăria Capitalei, Mirela Ercuţă, şi soţul acesteia, cercetaţi pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,2 milioane de euro, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate marţi de Tribunalul Galaţi.

Directoarea Mirela Ercuţă din Primăria Capitalei şi soţul acesteia au fost arestaţi

 Mirela Ercuţă - administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti -şi Cosmin Radu Ercuţă - administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti - sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală în formă continuată, a precizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de marţi.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2008, cei doi, în calitate de administratori în drept şi în fapt la SC Morpheus SRL Brăila (transformată ulterior în SC Bujor De Pădure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudeşti, judeţul Brăila, şi SC Teseus SRL Brăila, societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata către bugetul general consolidat al statului a impozitului pe profit şi TVA, în sumă totală de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directoarea-mirela-ercuta-din-primaria-capitalei-si-sotul-acesteia-au-fost-arestati-10877409
10877409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.