Diplomat din Belarus: Romania lui Ceausescu, exemplu unic de stat care isi plateste datoriile

Postat la 02 februarie 2011 66 afişări

Insarcinatul cu afaceri al Belarusului la Bucuresti, Sergei Molunov, a declarat, miercuri, ca Romania a fost in timpul lui Ceausescu un model unic de stat care a aratat ca isi poate plati singur o datorie externa, el comentand ca acest lucru nu a convenit organizatiilor financiare internationale.

Seful misiunii diplomatice a Belarusului a subliniat de mai multe ori ca nu doreste sa faca afirmatii, ci doar sa puna o serie de intrebari carora cititorii sa le gaseasca un raspuns.

"I-ar fi convenit cuiva din afara Belarusului evolutia situatiei? Aceasta imi aminteste de un episod din istoria Romaniei. Nu vreau sa fac comentarii, dar am ascultat o poveste despre ultimii ani din timpul lui Ceausescu.

Dupa cate imi aduc aminte, a fost aceasta parere ca poporul a trait foarte, foarte greu. Dar Romania, atunci, avand o datorie imensa, a hotarat sa-si plateasca aceste datorii. Si, la sfarsitul anului 1989, practic si-a stins aceste datorii. Am auzit aceasta parere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diplomat,
Romania,
Ceausescu,
datorii
/actualitate/diplomat-din-belarus-romania-lui-ceausescu-exemplu-unic-de-stat-care-isi-plateste-datoriile-7943775
7943775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.