Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controlează grupul TMK, din care face parte şi TMK Artrom, a demisionat de la conducerea conglomeratului după ce a fost trecut de Uniunea Europeană pe lista de oligarhi ruşi sancţionaţi

Autor: Răzvan Botea Postat la 11 martie 2022 76 afişări

Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controlează grupul TMK, din care face parte şi TMK Artrom, a demisionat de la conducerea conglomeratului după ce a fost trecut de Uniunea Europeană pe lista de oligarhi ruşi sancţionaţi, se arată într-un comunicat al companiei.

Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controlează grupul TMK, din care face parte şi TMK Artrom, a demisionat de la conducerea conglomeratului după ce a fost trecut de Uniunea Europeană pe lista de oligarhi ruşi sancţionaţi

Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care  controlează grupul TMK, din care face parte şi TMK Artrom, a demisionat de la conducerea conglomeratului după ce a fost trecut de Uniunea Europeană pe lista de oligarhi ruşi sancţionaţi, se arată într-un comunicat al companiei.

„TMK anunţă că Dimitri Pumpianski a demisionat din calitatea de beneficiar al PAO TMK (UBO) cu câteva zile în urmă şi din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei în vigoare din 9 martie 2022”, transmit reprezentanţii TMK.

Uniunea Europeană l-a trecut pe lista de sancţiuni pe miliardarul rus Dimitri Pumpianski, omul de afaceri de 58 de ani care controlează grupul TMK. TMK este cel mai mare producător de ţevi industriale din Europa. În România, prin TMK Artrom şi TMK Reşiţa, grupul are afaceri de 2 mld. de lei şi 2.300 de angajaţi.

La nivel european, TMK are afaceri de circa 300 mld. euro şi produce anual peste 200.000 de tone de ţevi de oţel. Companiile TMK din România însumează circa 2.350 de angajaţi şi afaceri de 2 mld. lei. În trecut, Pumpianski a vizitat de cel puţin două ori fabrica de la Slatina, în 2018 inaugurând, alături de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, şi autorităţi române, o nouă hală de producţie la TMK-Artrom.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demisie,
grup,
control,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.