DEZVĂLUIRI "extrem de grave": SUA au interceptat apeluri telefonice şi email-uri în Brazilia

Postat la 08 iulie 2013 42 afişări

Serviciile de informaţii ale Statelor Unite au interceptat milioane de email-uri şi apeluri telefonice în Brazilia, a informat duminică publicaţia O Globo, citând documente ale fostului consultant IT american Edward Snowden.

DEZVĂLUIRI "extrem de grave": SUA au interceptat apeluri telefonice şi email-uri în Brazilia

 Guvernul brazilian a calificat imediat aceste dezvăluiri drept "extrem de grave", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Tovar Nunes, intervievat de AFP.

Potrivit O Globo, "în cursul ultimului deceniu, persoane rezidente sau în tranzit în Brazilia, precum şi întreprinderi instalate în această ţară, au fost spionate de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) americană".

"Nu dispunem de cifre exacte, dar, în ianuarie trecut, Brazilia a fost un pic mai puţin afectată decât Statele Unite, unde aproximativ 2,3 miliarde de apeluri şi mesaje au fost spionate", adaugă O Globo. Textul este consemnat de către Glenn Greenwald, reporter la publicaţia britanică The Guardian, aflată la originia dezvăluirilor lui Snowden despre programul ultrasecret de supraveghere american PRISM şi altele vizând interceptări telefonice ale Statelor Unite. Glenn Greenwald locuieşte la Rio de Janeiro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezvaluiri-extrem-de-grave-sua-au-interceptat-apeluri-telefonice-si-email-uri-in-brazilia-11108419
11108419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.