Dezvăluire WikiLeaks: Oficiali ai regimului Ceauşescu vorbeau, în 1974, despre integrarea Bulgariei în URSS

Postat la 08 aprilie 2013 14 afişări

Oficiali din cadrul regimului Nicolae Ceauşescu discutau, în anul 1974, despre posibilitatea integrării Bulgariei în Uniunea Sovietică şi despre formarea unui "coridor" între URSS şi Sofia pe teritoriul Republicii Socialiste România, conform unui mesaj diplomatic american dezvăluit de WikiLeaks.

Dezvăluire WikiLeaks: Oficiali ai regimului Ceauşescu vorbeau, în 1974, despre integrarea Bulgariei în URSS

 Mesajul diplomatic a fost trimis pe 24 mai 1974 de către ambasadorul american la Bucureşti, Harry G. Barnes, spre Departamentul de Stat american, spre ambasada SUA din Sofia şi spre cea de la Moscova.

"Un ofiţer de încredere dintr-un stat membru NATO ne-a transmis că în cercurile oficiale din România circulă zvonuri (pe care atât sursa NATO, cât şi noi le privim cu scepticism) privind faptul că vizita lui Toror Jivkov (liderul comunist bulgar - n.red) la Moscova şi vizita lui Nicolae Ceauşescu în Bulgaria vizează, între altele, posibila integrare a Bulgariei în URSS ca a 16-a republică sovietică şi crearea unui coridor de tranzit prin România", scria ambasadorul american de la Bucureşti, Harry Barnes.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezvaluire-wikileaks-oficiali-ai-regimului-ceausescu-vorbeau-in-1974-despre-integrarea-bulgariei-in-urss-10721312
10721312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.