Dezactivarea reactoarelor de la Fukushima poate dura 30 de ani si ar costa peste 12 miliarde dolari

Postat la 30 martie 2011 10 afişări

Dezactivarea reactoarelor de la centrala nucleara nipona de la Fukushima, avariate dupa cutremurul de la 11 martie, ar putea dura 30 de ani si ar costa compania Tokyo Electric Power Co (Tepco) peste 1.000 miliarde yeni (12 miliarde dolari), potrivit specialistilor citati de Bloomberg.

Patru din cele sase reactoare au devenit inutilizabile dupa ce au fost racite cu apa din mare, in urma opririi sistemului de racire cauzata de cutremurul si tsunami-ul de la 11 martie.Reactoarele trebuie dezactivate, a anuntat, miercuri, presedintele Tepco, Tsunehisa Katsumata, fara a putea oferi un interval de timp.

Toate reactoarele, inclusiv 5 si 6, vor fi inchise, iar guvernul nu exclude acoperirea centralei cu un invelis de beton, a transmis reporterilor un reprezentant al cancelariei premierului nipon.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezactivarea-reactoarelor-de-la-fukushima-poate-dura-30-de-ani-si-ar-costa-peste-12-miliarde-dolari-8113127
8113127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.