Deutsche Welle: Mai e un pas până la marginalizarea sau abandonarea României şi Ungariei

Postat la 13 martie 2013 29 afişări

Bucureştiul şi Budapesta au o tactică similară în relaţia cu Bruxelles-ul, făcând uz de "limbajul dublu şi naţionalism gregar", afişând o ipocrizie care ar avea ca efect, în ultimă instanţă, o abandonare a României şi Bulgariei, comentează Deutsche Welle, într-o analiză despre scrisoarea celor patru miniştri de externe din UE care au cerut un mecanism clar de sancţionare a ţărilor care nu respectă principiile statului de drept.

Deutsche Welle: Mai e un pas până la marginalizarea sau abandonarea României şi Ungariei

Bucureştiul şi Budapesta au o tactică similară în relaţia cu Bruxelles-ul, făcând uz de "limbajul dublu şi naţionalism gregar", afişând o ipocrizie care ar avea ca efect, în ultimă instanţă, o abandonare a României şi Bulgariei, comentează Deutsche Welle, într-o analiză despre scrisoarea celor patru miniştri de externe din UE care au cerut un mecanism clar de sancţionare a ţărilor care nu respectă principiile statului de drept. "Cerând Comisiei să elaboreze mecanisme de abordare a unor derapaje antidemocratice, această misivă nu vizează doar România, ci şi Ungaria, e un strigăt de alarmă, un semn de neajutorare, dar şi un certificat al nesăbuinţei. Epistola sugerează că UE n-ar avea mijloacele necesare să trateze săritul calului democratic, când, de fapt, Comunitatea se poate apăra, cel puţin teoretic, atât prin tăierea dreptului de vot al vinovaţilor, cât şi prin oprirea fondurilor de ajutorare ori amplificarea presiunilor politice" se arată în analiza DW.

Alte stiri pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
romania,
uniunea europeana,
bruxelles
/actualitate/deutsche-welle-mai-e-un-pas-pana-la-marginalizarea-sau-abandonarea-romaniei-si-ungariei-10664279
10664279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.