Deutsche Bank: Preţul aurului va creşte

Postat la 22 septembrie 2011 31 afişări

Preţul aurului ar trebui să crească în continuare, ca urmare a încercărilor investitorilor de a se proteja de volatilitatea valutelor, iar porumbul va fi materia primă cu cea mai bună evoluţie a preţului în trei-şase luni, a declarat managerul unei divizii de investiţii la Deutsche Bank.

Cotaţiile materiilor prime vor urca, în medie, cu 6-8% pe o perioadă de 12 luni, consideră Theresa Gusman, de la Deutsche Bank RREEF Commodity Advisors, fond care administrează active de 4,5 miliarde de dolari. Gusman are, însă, o atitudine mai prudentă pe termen scurt în privinţa metalelor destinate sectorului industrial şi a produselor din sectorul energetic. "Ne aflăm pe un trend de creştere pe piaţa materiilor prime, deoarece sursele de aprovizionare sunt limitate, iar cererea vine din China, India şi Orientul Mijlociu, toate pieţe în curs de dezvoltare. Consumatorul marginal a devenit Statele Unite", a spus managerul, într-un interviu pentru Reuters.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
aur,
deutsche bank,
pret
/actualitate/deutsche-bank-pretul-aurului-va-creste-8786630
8786630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.