Deutsche Bank a fost amendată cu aproape 10 milioane de dolari în urma controalelor Euribor

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 decembrie 2021 63 afişări

Autoritatea germană de reglementare financiară BaFin a amendat Deutsche Bank cu aproape 10 milioane de dolari pentru controalele legate de rata dobânzii Euribor, conform Reuters.

Deutsche Bank a fost amendată cu aproape 10 milioane de dolari în urma controalelor Euribor

Amenda de 8,66 milioane de euro (9,77 milioane de dolari) anunţată miercuri este prima impusă de BaFin în temeiul unui regulament din 2018 care urmăreşte să prevină manipularea Euribor, referinţa Euro Interbank Offered Rate utilizată în industria financiară.

"În anumite momente, banca nu a dispus de sisteme, controale şi politici preventive eficiente", a precizat BaFin.

Deutsche Bank a declarat că a acceptat amenda şi că a implementat măsuri suplimentare. Banca a adăugat că nu există niciun motiv să se creadă că a făcut prezentări incorecte ale ratei de referinţă.

Perioada în cauză este cuprinsă între aprilie 2019 şi aprilie 2020. BaFin a găsit deficienţe în anumite procese menite să protejeze calitatea datelor utilizate pentru a calcula rata.

Banca a făcut obiectul a numeroase investigaţii în ultimul deceniu. Printre acestea s-au numărat acuzaţii de manipulare a ratelor care au implicat mai multe bănci globale.

În aprilie, BaFin a cerut Deutsche Bank să implementeze măsuri de siguranţă suplimentare pentru a preveni spălarea banilor.

Sub noua conducere, BaFin a încercat să îşi refacă imaginea după ce nu a reuşit să detecteze neregulile înainte de prăbuşirea, anul trecut, a companiei germane de plăţi Wirecard.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deutscche bank,
amendă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.