Deutsche Bank a ascuns în timpul crizei financiare pierderi de 12 miliarde dolari, susţin foşti angajaţi

Postat la 06 decembrie 2012 18 afişări

Deutsche Bank nu a recunoscut pierderi "pe hârtie" de până la 12 miliarde de dolari în timpul crizei financiare, strategie care a ajutat banca să evite nevoia unui ajutor de stat, au afirmat trei foşti angajaţi în sesizări către autorităţi de reglementare din SUA.

Cele trei sesizări susţin că Deutsche a supraevaluat o poziţie pe instrumente derivate şi a ascuns astfel o pierdere care ar fi depăşit 4 miliarde de dolari şi ar fi putut ajunge la 12 miliarde de dolari, au declarat pentru Financial Times surse apropiate situaţiei.

Cei trei susţin că dacă Deutsche Bank ar fi înregistrat corect poziţiile, în valoare teoretică de 130 de miliarde de dolari, capitalul ar fi scăzut la un nivel periculos în timpul crizei financiare, iar banca s-ar fi putut găsi în situaţia de a avea nevoie de ajutor guvernamental pentru a supravieţui.

În schimb, traderii băncii ar fi evitat să înregistreze instrumentele financiare la valoarea de piaţă în timpul crizei din 2007-2009. Directori seniori din conducerea băncii au avut cunoştinţă de această strategie, afirmă foştii angajaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Deutsche Bank,
criza financiara,
angajaţi
/actualitate/deutsche-bank-a-ascuns-in-timpul-crizei-financiare-pierderi-de-12-miliarde-dolari-sustin-fosti-angajati-10374312
10374312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.