Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare cresc de 2,5 ori

Postat la 01 noiembrie 2013 36 afişări

Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare vor creşte de 2,5 ori, de la 75.000 euro la 190.000 euro/ călător, potrivit unui proiect de act normativ prin care se urmăreşte conformarea la regulamentele europene privind drepturile călătorilor din transportul feroviar.

Despăgubirile acordate în cazul accidentelor feroviare cresc de 2,5 ori

 "Totalul daunelor-interese care urmează a fi acordate (...) se stabileşte în conformitate cu prevederile legale. În aplicarea prezentului regulament se fixează pentru fiecare călător o limită maximă în lei a echivalentului de 190.000 euro în sumă globală sau sub formă de rentă anuală corespunzătoare acestei sume globale", se arată într-un proiect de OUG pentru modificarea regulamentului privind transportul pe căile ferate, aprobat printr-o ordonanţă a Guvernului din 2005.

Sumele sunt acordate persoanelor care rămân lipsite de susţinător în urma decesului călătorului şi faţă de care acesta avea sau ar fi avut obligaţia de întreţinere.

Suma prevăzută în prezent este de 75.000 euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/despagubirile-acordate-in-cazul-accidentelor-feroviare-cresc-de-2-5-ori-11606402
11606402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.