Deşi suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, preţurile apartamentelor continuă să crească. Oraşele unde preţul apartamentelor a crescut în luna septembrie

Postat la 06 octombrie 2020 181 afişări

Deşi suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, preţurile apartamentelor continuă să crească. Oraşele unde preţul apartamentelor a crescut în luna septembrie

După un avans de 0,5% în august faţă de iulie, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente a consemnat un recul de 0,9% în septembrie 2020, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, care consemează uşoare scăderi în Timişoara şi Iaşi şi creşteri de preţ în Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa.

În medie, preţul a ajuns la 1.304 euro pe metru pătrat util, faţă de 1.316 euro pe metru pătrat util în ultima lună de vară.

Preţul apartamentelor. Braşov

În Braşov, indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în luna septembrie, un avans de 0,9%, de la un nivel de 1.197 de euro pe metru pătrat util, la unul de 1.208 euro pe metru pătrat. Evoluţii pozitive au avut loc pe ambele segmente de piaţă analizate – chiar dacă variaţiile au fost, desigur, diferite. Astfel, apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,5% (de la 1.178 la 1.184 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat un avans mai semnificativ, respectiv 1,4% (de la 1.244 la 1.262 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Cluj-Napoca

Şi Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluţie ascendentă a preţurilor apartamentelor: pretenţiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungând la o medie de 1.825 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.811 euro pe metru pătrat la finele lui august). Valoarea de listare a locuinţelor din blocurile vechi a ajuns la 1.792 de euro pe metru pătrat (de la 1.794 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 0,1%), în vreme ce pe piaţa rezidenţială nouă a avut loc un avans de 1,6% (de la 1.828 la 1.858 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Constanţa

În Constanţa a avut loc, în luna septembrie, o creştere de 0,9% a preţului mediu solicitat de către proprietari şi dezvoltatori rezidenţiali, până la 1.245 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.234 de euro pe metru pătrat la finele lui august). Spre deosebire de lunile anterioare, valoarea de listare pentru apartamentele vechi s-a majorat uşor, anume cu 0,2%, de la 1.226 la 1.228 de euro pe metru pătrat. Locuinţele nou-construite au înregistrat, ca şi luna trecută, un avans de peste 2% – de la 1.253 la 1.282 de euro pe metru pătrat (este vorba, mai exact, de un plus de 2,3% la 30 de zile).

Preţul apartamentelor. Bucureşti

Preţul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1.355 de euro pe metru pătrat util în Bucureşti, în condiţiile unui recul de 0,1% faţă de luna august (când o asemenea unitate locativă putea fi achiziţionată cu 1.357 de euro pe metru pătrat). Interesant este că cele două segmente majore ale pieţei rezidenţiale locale au avut o evoluţie contrastantă: locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1% în perioada analizată, ajungând la o medie de 1.328 de euro pe metru pătrat (de la 1.315 euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au consemnat o scădere tot de 1% (de la 1.390 la 1.376 de euro pe metru pătrat).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartamente,
pret,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.