Un deputat USR spune: „Niciun amendament din sutele depuse de USR nu a fost adoptat de monstruoasa coaliţie PSD-PNL-UDMR. În schimb, au fost date milioane de lei şi adoptate amendamentele extremiştilor de la AUR

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 decembrie 2021 94 afişări

Un deputat USR spune: „Niciun amendament din sutele depuse de USR nu a fost adoptat de monstruoasa coaliţie PSD-PNL-UDMR. În schimb, au fost date milioane de lei şi adoptate amendamentele extremiştilor de la AUR

Deputatul USR Bogdan Rodeanu critică decizia PSD şi PNL de a nu accepta niciun amendament depus de USR la bugetul pe 2022: „Aidoma FSN-ului, coaliţia de guvernare actuală are obiceiul să marginalizeze opoziţia”.

„<Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani F.S.N. să se afle şi la stânga, şi la dreapta eşichierului politic>. Aceste cuvinte le-a rostit Seniorul Corneliu Coposu în aprilie 1990. Acesta a fost motivul pentru care am apărut noi. USR a apărut ca alternativă la partidele care, vremelnic, conduc destinele României şi care se trag din FSN-ul lui Iliescu. Din vechea mentalitate politică; aceea care nu a făcut decât rău României şi înainte, şi după Revoluţie. Şi, aidoma FSN-ului, coaliţia de guvernare actuală are obiceiul să marginalizeze opoziţia”, scrie pe Facebook deputatul Bogdan Rodeanu.

El afirmă că „tocmai a fost votat în Parlament bugetul discriminării. Bugetul pedepsirii comunităţilor care au votat USR”.

„Niciun amendament din sutele depuse de USR nu a fost adoptat de monstruoasa coaliţie PSD-PNL-UDMR. În schimb, au fost date milioane de lei şi adoptate amendamentele extremiştilor de la AUR. E foarte trist că într-o perioadă în care ar trebui să ne gândim la solidaritate, sunt pedepsite oraşele şi comunele României cu primari USR. Nu cumva, prin astfel de gesturi, se descurajează dreptul fiecăruia de a gândi şi vota în funcţie de cum crede de cuviinţă? Nu se realizează o discriminare pe faţă a celor care s-au gândit măcar că ar putea aduce un suflu nou în politică? Nu se încearcă o influenţare a voturilor viitoare, prin pedepsirea celor care au <ieşit din rând>? Nu seamănă toate astea extrem de bine cu felul de a acţiona a FSN-ului? Vom ataca la CCR acest buget al neruşinării. Nu pentru noi, nu din mândrie politică, ci pentru că acesta nu face decât să pedepsească, pe nedrept, comunităţi care au îndrăznit să nu-i voteze. S-au crezut şi alţii stăpâni pe veci în politică şi, cu astfel de gesturi, le-a început sfârşitul”, conchide Rodeanu.

Bugetul de stat pe anul 2022 şi cel al asigurărilor sociale au fost aprobate, joi, în plenul reunit al Parlamentului. Dan Barna a anunţat că USR atacă bugetul de stat la CCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rodeanu,
buget,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.