Deputat USR: 6.683 zile s-a aflat PSD la guvernare din 1990. A construit zero spitale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 februarie 2022 31 afişări

Deputatul USR Bogdan Rodeanu declară că în cele 6.683 zile s-a aflat PSD la guvernare, în mod direct, din 1990 şi până astăzi, social-democraţii nu au construit niciun spital şi afirmă că autorităţile trebuie să arate că au capacitatea de a construi cele 25 de spitale prin PNRR.

Deputat USR: 6.683 zile s-a aflat PSD la guvernare din 1990. A construit zero spitale

„6.683 zile s-a aflat PSD la guvernare, în mod direct, din 1990 şi până astăzi. Câte spitale a construit? Zero. Pentru că nu ştie să construiască spitale, PSD aruncă cu fumigene”, transmite Bogdan Rodeanu.

El afirmă că, în 2021, USR a reuşit să obţină 1.7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin PNRR pentru construcţia de spitale.

„25 de spitale publice, care vor beneficia de o infrastructură nouă. A trebuit să convingem Comisia Europeană că avem capacitatea să construim, după 30 ani, spitale, în condiţiile în care PSD a construit zero. Ministrul Rafila susţine că a găsit în PNRR un buget care prevede 5 milioane de euro pentru funcţionarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Sănătate şi de cinci ori mai mulţi bani prevăzuţi pentru consultanţă în instituţie. Ce se întâmplă în mod real? Comisia Europeană şi-a pus întrebarea: dacă obţineţi 1.7 miliarde de euro din PNRR pentru spitale, cine le construieşte?”, conchide Rodeanu.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a susţinut, marţi seara, la Antena 3, că a găsit în PNRR un buget care prevede 5 milioane de euro pentru funcţionarea Agenţiei Naţionale de Investiţii în Sănătate şi de cinci ori mai mulţi bani prevăzuţi pentru consultanţă la această instituţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rodeanu,
spitale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.