Depozitele sub 100.000 euro din Cipru ar putea scăpa de taxare

Autor: Ioana Nita Postat la 19 martie 2013 20 afişări

Miniştrii de finanţe din zona euro au solicitat Ciprului să garanteze depozitele bancare sub 100.000 euro în proporţie de 100% şi să majoreze taxa pentru depozitele care depăşesc acest prag cu scopul de a strânge cele 5,8 miliarde euro necesare pentru a suplimenta bailout-ul din partea uniunii monetare, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

Miniştrii de finanţe din zona euro au solicitat Ciprului să garanteze depozitele bancare sub 100.000 euro în proporţie de 100% şi să majoreze taxa pentru depozitele care depăşesc acest prag cu scopul de a strânge cele 5,8 miliarde euro necesare pentru a suplimenta bailout-ul din partea uniunii monetare, scrie publicaţia britanică The Telegraph. "Eurogroup consideră în continuare că sumele mai mici depozitate la bănci ar trebui tratate diferit faţă de sumele mai mari şi reafirmă importanţa garantării în proporţie de 100% a depozitelor sub 100.000 euro. Autorităţile cipriote vor modifica sistemul de taxare într-unul progresiv faţă de ce s-a stabilit pe 16 martie, cu condiţia să continue reducerea pachetului de finanţare şi să nu aibă impact asupra sumei totale a ajutorului financiar de 10 miliarde euro", se arată în declaraţia Eurogroup.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cipru,
depozite bancare
/actualitate/depozitele-sub-100-000-euro-din-cipru-ar-putea-scapa-de-taxare-10676679
10676679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.