Depozitele băncilor la BCE au depăşit pentru prima dată pragul de 500 miliarde euro

Postat la 17 ianuarie 2012 12 afişări

Depozitele constituite de băncile comerciale la Banca Centrală Europenaă (BCE) au depăşit pentru prima dată pragul de 500 miliarde euro, pe fondul lichidităţii excesive din sistem, combinată cu temerile privind criza datoriilor de stat, care au îngheţat piaţa de credit.

Depozitele overnight au atins aproape zilnic niveluri record după operaţiunea de finanţare pe trei ani derulată în premieră de BCE la mijlocul lunii decembrie. Băncile au absorbit atunci aproape 490 miliarde euro la dobânzi foarte mici, apropiate de 1%. Datele BCE publicate marţi arată că depozitele au depăşit pentru prima dată 500 miliarde euro, urcând la 502 miliarde euro, de la 493 miliarde euro în raportul de luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
bce,
depozite,
banci,
fiscalitate
/actualitate/depozitele-bancilor-la-bce-au-depasit-pentru-prima-data-pragul-de-500-miliarde-euro-9152084
9152084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.