Deponenţii cu peste 100.000 euro în băncile din Cipru ar putea pierde 40% din ce depăşeşte suma

Postat la 26 martie 2013 13 afişări

Deponenţii cu peste 100.000 de euro în cele mai mari două bănci din Cipru ar putea înregistra pierderi de circa 40% din sumele peste acest nivel, în timp ce măsurile de control al capitalului ar putea rămâne active mai multe săptămâni, a declarat marţi ministrul cipriot de Finanţe, Michalis Sarris.

Deponenţii cu peste 100.000 euro în băncile din Cipru ar putea pierde 40% din ce depăşeşte suma

 Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat, luni, că pierderile pentru deponenţi vor fi de "circa 30%".

Depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro, însă pentru sumele ce depăşesc acest prag pierderile s-ar putea situa la 40%, în urma condiţiilor impuse de statele zonei euro pentru un pachet de împrumuturi externe, a spus Sarris, pentru BBC.

"Ar putea fi apropiat de acest nivel, dar nu vreau să anticipez. Ceea ce am văzut până acum, însă, sugerează un procentaj în această zonă", a spus ministrul, adăugând că nu a fost luată încă o decizie.

Băncile din Cipru sunt închise până la joi, iar la reluarea activităţii vor fi aplicate măsuri temporare de limitare a tranzacţiilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deponentii-cu-peste-100-000-euro-in-bancile-din-cipru-ar-putea-pierde-40-din-ce-depaseste-suma-10692147
10692147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.