Deficitul contului curent al balanţei de plăţi a scăzut în primele cinci luni cu 22,2%

Postat la 13 iulie 2012 11 afişări

Contul curent al balanţei de plăţi a avut în primele cinci luni un deficit de 1,92 miliarde euro, în scădere cu 22,2%, după majorarea excedentului transferurilor curente şi al balanţei serviciilor şi reducerea deficitului balanţei comerciale.

Excedentul transferurilor curente s-a majorat cu 192 milioane euro, iar cel al balanţei serviciilor cu 161 milioane euro, în timp ce deficitul balanţei comerciale s-a redus cu 165 milioane euro, potrivit datelor anunţate vineri de Banca Naţională a României (BNR). "Deficitul contului curent în perioada ianuarie - mai 2012 a fost finanţat în proporţie de 24,2 la sută prin investiţii directe ale nerezidenţilor în România, care au totalizat 465 milioane euro (faţă de 849 milioane euro în perioada ianuarie - mai 2011)", se arată într-un comunicat al BNR.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
deficit,
cont curent,
balanta de plati
/actualitate/deficitul-contului-curent-al-balantei-de-plati-a-scazut-in-primele-cinci-luni-cu-22-2-9858087
9858087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.