Deficitul bugetar al SUA va fi în acest an fiscal de 1.300 mld.dolari, sub nivelul anticipat

Postat la 25 august 2011 14 afişări

Statele Unite vor înregistra în anul financiar care se va încheia pe 30 septembrie un deficit bugetar de 1.300 miliarde de dolari, sub nivelul de 1.400 miliarde de dolari anticipat în aprilie, ca urmare a reducerii cheltuielilor federale, potrivit Comitetului pentru Buget din Congres (CBO).

Raportul bianual al comitetului, instituţie echidistantă politic, anticipează pentru anul care se va încheia în septembrie 2012 un deficit de 973 miliarde de dolari, în scădere faţă de prognoza anterioară, de 1.100 miliarde de dolari. Deficitul bugetar va continua să scadă, odată cu îmbunătăţirea condiţiilor din economie, deşi într-un ritm lent, potrivit CBO. Agenţia anticipează pentru ultimul trimestru o rată a şomajului de 8,9%, care va ajunge la 8,5% în aceeaşi perioadă a anului fiscal viitor, când preşedintele Barack Obama va încerca să fie reales.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
deficit,
nivel,
buget,
economie
/actualitate/deficitul-bugetar-al-sua-va-fi-in-acest-an-fiscal-de-1-300-mld-dolari-sub-nivelul-anticipat-8650832
8650832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.