Deficitul bugetar a urcat cu aproape doua miliarde lei in iulie, ajungand la 3,9% din PIB

Postat la 27 august 2010 55 afişări

Bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 20 de miliarde de lei in primele sapte luni ale anului, echivalentul a 3,9% din PIB, dupa ce a urcat in luna iulie cu aproape doua miliarde de lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Deficitul bugetar a fost rezultatul unor venituri totale de 93,3 miliarde lei, mai mari cu 1,2% comparativ cu perioada similara din 2009 , si a unor cheltuieli de 113,3 miliarde de lei, cu 3,2% peste cele din primele sapte luni ale anului trecut.

Pe venituri, cresterea incasarilor din TVA s-a inregistrat indeosebi pe lunile iunie si iulie, influenta din majorarea cotei de la 19% la 24% urmand a se reflecta incepand cu august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
buget,
PIB,
evolutie
/actualitate/deficitul-bugetar-a-urcat-cu-aproape-doua-miliarde-lei-in-iulie-ajungand-la-3-9-din-pib-7046113
7046113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.